Overzicht
MR. BAS A.S. VAN LEEUWEN verleent rechtsbijstand aan ondernemingen en fysieke personen die verdacht worden of slachtoffer zijn van misdrijven, in het bijzonder economisch-financiële misdrijven (witteboordencriminaliteit). De advocaat is onder meer actief in zaken verband houdende met witwassen, oplichting, omkoping, misbruik van vennootschapsgoederen, misbruik van vertrouwen, faillissementsmisdrijven, fiscale fraude, erfenisfraude, openbare aanbestedingsfraude, douane- en accijnzenfraude, en kansspelenfraude. Hij staat garant voor kwaliteit, efficiëntie en discretie. Hij streeft er steeds naar om uw zaak op zo kort mogelijke termijn tot een goed einde te brengen, in voorkomend geval via een minnelijke regeling.
Heeft u een oproep gekregen voor een verhoor of bent u al gedagvaard voor de rechtbank of bijvoorbeeld een OM-zitting? Dan is het van belang dat u zich tijdig laat adviseren door MR. BAS A.S. VAN LEEUWEN. U kunt dan gratis bellen, direct met MR. BAS A.S. VAN LEEUWEN! Hij is er 24/7 voor u. Uw wensen en belangen zet hij altijd centraal. Zijn doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen en uw zaak in goede banen te leiden.…
Lees VerderWanneer u nog geen dagvaarding heeft ontvangen, wil dit niet zeggen dat u geen verdachte (meer) bent. Dit is een misverstand bij veel mensen. Juist in dit vroege stadium is het raadzaam om advocaat te raadplegen. Bijvoorbeeld wanneer u een oproep voor verhoor krijgt of wanneer het openbaar ministerie of de FIOD ineens op de stoep staan voor een doorzoeking. Uiteraard helpt MR. BAS A.S. VAN LEEUWEN u ook graag met een goede voorbereiding van het verhoor of tijdens het verhoor. Dit maakt vaak een groot verschil in de loop van een procedure. Raadpleeg daarom altijd eerst MR. BAS A.S. VAN LEEUWEN voordat u…
Lees VerderMR. BAS A.S. VAN LEEUWEN probeert te voorkomen dat uw zaak bij een rechtbank op zitting komt. Het verschil tussen een vrijspraak, een schikking of een veroordeling ligt dan ook in de juiste rechtsbijstand door een ervaren strafrechtadvocaat. Zelfs wanneer u gedagvaard bent, is het nog mogelijk om in overleg te treden om de zaak van zitting af te krijgen en om bijvoorbeeld (alsnog) een schikking te treffen. Wanneer uw zaak wel op zitting dient te worden afgedaan, staat MR. BAS A.S. VAN LEEUWEN u uiteraard ook bij met veel inzet.…
Lees VerderNaast de ‘algemene strafzaken’ is MR. BAS A.S. VAN LEEUWEN ook thuis in het fiscaal strafrecht en financieel-economisch strafrecht. Er zijn verschillende autoriteiten waarmee een cliënt te maken kan krijgen. Het is daarom van essentieel belang direct duidelijkheid te krijgen over de aard van het onderzoek, aangezien de regels per autoriteit kunnen verschillen. Men onderscheidt: (a) Strafrechtelijke autoriteiten, zoals de fiscale opsporingsdienst (FIOD) en het Openbaar Ministerie (OM) in strafrechtelijke of fiscale onderzoeken; (b) Financiële toezichthouders, zoals de Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor onder toezicht staande instellingen; (c)Mededingingsrechtelijke autoriteiten zoals de Europese Commissie of ACM in verband…
Lees VerderHeeft u binnenkort een zitting bij de Politierechter? Wij leggen u uit wat u kunt verwachten tijdens de zitting bij de Politierechter, hoe de zitting bij de Politierechter verloopt en welke straffen de Politierechter kan opleggen.…
Lees VerderBij de Meervoudige Kamer (MK) van de Rechtbank worden de zwaardere en ingewikkelde strafzaken behandeld.…
Lees VerderEen OM-zitting is een zitting bij het parket van de Officier van Justitie (OVJ). In plaats van dat u bij een Rechter verschijnt, moet u nu bij de Officier van Justitie (OVJ) verschijnen. De Officier van Justitie (OVJ) zal tijdens de OM-zitting de strafzaak met u bespreken en u kunt tijdens de OM-zitting ook verweren voeren. Aan het einde van de OM-zitting krijgt u een straf opgelegd, in de vorm van een Strafbeschikking. De straf wordt geregistreerd op uw justitiële documentatie (voorheen uw strafblad). Met de acceptatie van de Strafbeschikking staat uw schuld vast.…
Lees VerderGerelateerde expertises binnen dit rechtsdomein
Het commune strafrecht (gewoon strafrecht) is een verzamelnaam voor misdrijven uit het Wetboek van Strafrecht. Het gaat dan bijvoorbeeld om vermogensdelicten (valsheid in geschrift, diefstal, verduistering, inbraak, oplichting en witwassen), zedendelicten (verkrachting, ontucht), levensdelicten (moord, doodslag) of geweldsmisdrijven (mishandeling).…
Lees VerderDe Wet Economische Delicten (WED) is een kaderwet. Het omvat een opsomming van feiten die een economisch misdrijf of overtreding kunnen opleveren.…
Lees VerderHet financieel strafrecht betreft de strafrechtelijke handhaving van financiële wet- en regelgeving. Een centrale rol vervult de Wet of het financieel toezicht (Wft). Andere belangrijke wetten zijn de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) en de Sanctiewet 1977 (SW).…
Lees VerderHet fiscaal strafrecht betreft de strafrechtelijke handhaving van fiscale wet- en regelgeving, meer specifiek neergelegd in de Algemene wet inzake rijksbelastingen (AWR). Met dit praktijkgebied kan met in aanraking komen indien naar aanleiding van een onjuiste belastingaangifte de Belastinginspecteur niet kiest voor een correctie middels een administratieve boete, maar het desbetreffende dossier overdraagt aan de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD).…
Lees VerderHet verkeersstrafrecht is onderdeel van het strafrecht en het verkeersrecht. Het omvat een aantal regels waar personen in het verkeer zich aan dient te houden. Wanneer een verkeersdeelnemer deze regels overtreedt ofwel een strafbaar feit pleegt, zoals het plegen van een snelheidsovertreding, het rijden onder invloed of het veroorzaken van een verkeersongeval met ernstig letsel tot gevolg, wordt deze verdachte in een strafzaak. Het verkeersstrafrecht kan straffen opleggen, zoals bijvoorbeeld het rijbewijs invorderen.…
Lees VerderHet milieustrafrecht bestaat uit diverse wet- en regelgeving op het gebied van het milieu. Veelal gaat het om kwesties die verband houden met (het niet naleven van) vergunningen (Wet milieubeheer, activiteitenbesluit), afvalstoffen, bestrijdingsmiddelen (gewassenbestrijding en biociden), verontreiniging (emissies), asbest (asbestbesluit), veiligheid (BRZO), bodembescherming, de omgevingswet en gevaarlijke stoffen.…
Lees VerderBedrijfsongevallen hebben vaak een grote impact op de onderneming en haar personeel. Zeker als het gaat om bedrijfsongevallen waarbij werknemers (ernstig) gewond zijn geraakt of zelfs zijn komen te overlijden. Indien het gaat om een onderaannemer, contractant of subcontractor, dan heeft dat dat veelal impact of diverse bedrijven binnen een project.…
Lees VerderEen fraudeonderzoek kan een breed scala aan strafbaar gestelde gedragingen omvatten. Bij fraudeonderzoeken kan worden gedacht aan uitkeringsfraude, hypotheekfraude, faillissementsfraude, kredietfraude, zorg- of PGB-fraude, BTW-fraude, bouwfraude en vastgoedfraude. Daarnaast dient ook te worden gedacht aan zaken waarbij het gaat om verdenking van witwassen en/of oplichting.…
Lees VerderOp zowel nationaal als internationaal niveau krijgen ondernemingen en privépersonen te maken met vervolgende instanties die corruptie en omkoping hoog op de agenda hebben staan.…
Lees VerderDutch authorities are aggressively investigating financial institutions and companies for anti-money laundering (AML) program failures that heighten the risk of money laundering.…
Lees VerderVAN LEEUWEN LAW FIRM represents companies and individuals in a range of government and internal investigations, regulatory inquiries, white-collar criminal defence matters, compliance issues, civil litigation, and enforcement actions. Today’s Public and private business environment is marked by the close coordination between government authorities and regulators, which has, in turn, blurred the lines between regulatory, civil, criminal penalties. Public and private businesses face a challenging enforcement environment, particularly in highly regulated industries.…
Lees VerderNo client expects to be the target of a criminal investigation, but with lines between regulatory, civil, and criminal enforcement increasingly blurred, businesses and executives can find themselves faced with subpoenas, law enforcement interviews, search warrants, and even criminal charges.…
Lees VerderVerkeersstrafrecht
Wanneer er een vermoeden bestaat dat u niet meer voldoet aan de eisen van geschiktheid voor personen die in het bezit zijn van een rijbewijs, kan er besloten worden een Educatieve Maatregel aan u op te leggen. Er zijn vier (4) educatieve maatregelen: …
Lees VerderMR. BAS A.S. VAN LEEUWEN staat u terzijde wanneer uw rijvaardigheidsbewijs ongeldig wordt verklaard.…
Lees VerderBij een snelheidsovertreding van > 50 km/u wordt het rijbewijs door de politie ingevorderd. Op grond van artikel 164 WVW is de politie daartoe verplicht. Het rijbewijs zal dan door de politie naar het CVOM worden doorgestuurd. De Officier van Justitie (OVJ) zal dan binnen…
Lees VerderAls u wordt gepakt wegens te hard rijden met meer dan 50 km/u, moet u rekening houden met een geldboete en daarnaast een ontzegging van de rijbevoegdheid. Uw rijbewijs wordt ook meteen ingenomen als u bent staande gehouden. Uiteraard wilt u dan meteen weten waar…
Lees VerderIn artikel 8 Wegenverkeerswet 1994 is het rijden onder invloed strafbaar gesteld. Het gaat om rijden onder invloed van alcohol, maar ook van drugs of medicatie die de rijvaardigheid beïnvloeden.…
Lees VerderIs uw rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed of te hard rijden, dan krijgt u tegenwoordig in de meeste gevallen een oproeping voor een OM-zitting. Een OM-zitting is een buitengerechtelijke wijze van afdoening van de strafzaak. In plaats dat u bij de Rechter komt, hebt…
Lees VerderWordt u verdacht van rijden onder invloed, dan krijgt u liggen de straffen vaak hoog. Al vanaf de 570 µgl/l (1,3 ‰) moet u rekening houden met een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 4 – zes (6) maanden. Omdat bij de OM-zitting het niet…
Lees VerderCorporate Crime & Investigations
Integriteit is de kern van het hedendaagse zakendoen. Het betekent niet alleen doen wat wettelijk is, maar ook doen wat juist is. PRAETOR FORENSIC AUDITING werkt samen met corporate entiteiten om hun compliance-programma’s te ontwerpen, te beoordelen en te verbeteren. Daarbij richt PRAETOR FORENSIC AUDITING…
Lees VerderPRAETOR FORENSIC AUDITING kan corporate entiteiten helpen snel te reageren op gevallen van vermeende fraude, omkoping en ander wangedrag, en ondersteuning te bieden bij eventuele daaropvolgende juridische, civiele of strafrechtelijke procedures. Met behulp van geavanceerde forensische technologieën en data-visualisatietools verzamelt PRAETOR FORENSIC AUDITING feiten en…
Lees VerderPRAETOR FORENSIC AUDITING helpt organisaties en juridische adviseurs bij het identificeren en verminderen van financiële, operationele en reputatierisico’s bij fusies en overnametransacties. Het kantoor beschikt over ruime ervaring op het gebied van anticorruptie due diligence, zowel pre- als post-close, en aanverwante onderzoeken en nalevingskwesties. Daarnaast…
Lees VerderPRAETOR FORENSIC AUDITING heeft bedrijven bijgestaan bij het reageren op een reeks cyberincidenten, waaronder diefstal van persoonlijk identificeerbare gegevens (PII), compromittering van zakelijke e-mail, ransomware-aanvallen en diefstal van creditcards. PRAETOR FORENSIC AUDITING combineert cyberbeveiliging en forensische computerervaring met traditionele onderzoeksbenaderingen, waaronder het ondervragen van getuigen,…
Lees VerderDoor gebruik te maken van de nieuwste geavanceerde technologieën kan PRAETOR FORENSIC AUDITING u helpen analytics in uw organisatie toe te passen en daardoor uw corporate entiteit te laten groeien, te beschermen en te optimaliseren. Echte waarde wordt gecreëerd door analytics diep in de bedrijfsprocessen…
Lees VerderCorporate entiteiten zijn op zoek naar end-to-end eDiscovery-oplossingen om hen te helpen juridische en nalevingsrisico’s te beheersen en kosten te besparen. Van pre-litigation informatiebeheer tot post-matter data disposition, de kwalificaties, ervaring en schaalgrootte van PRAETOR FORENSIC AUDITING stelt haar in staat diensten aan te bieden…
Lees VerderMR. BAS A.S. VAN LEEUWEN (LL.M., Esq.), advocaat en forensisch auditor, stippelt met u uw parcours uit in het complexe kluwen van wetgeving, rechtspraak en rechtsleer. Hij wijst u de weg en vergezelt u. De advocaat zet al zijn ervaring en expertise voor u in,…
Lees VerderBij het omgaan met een crisis kunnen de complexiteit van beslissingsmomenten, actie-workflows en het monitoren van initiatieven grote uitdagingen zijn. PRAETOR FORENSIC AUDITING kan u helpen de juiste oplossingen te vinden in de nasleep van elke crisis, zoals brand, explosies, overstromingen, stormen, diefstallen, cyberinbraken of…
Lees VerderPRAETOR FORENSIC AUDITING helps deliver meaningful, data-driven insights and skilled resources to identify suspicious financial activity more quickly and accurately, reduce the quantity of false positives, and improve the efficiency of your anti-money laundering (AML) processes. Banks and other financial institutions must carefully monitor operations…
Lees VerderNo client expects to be the target of a criminal investigation, but with lines between regulatory, civil, and criminal enforcement increasingly blurred, businesses and executives can find themselves faced with subpoenas, law enforcement interviews, search warrants, and even criminal charges.…
Lees VerderInsights
Anders dan men vaak denkt, is het niet mogelijk om een aangifte in te trekken. Wanneer eenmaal aangifte is gedaan bepaalt het Openbaar Ministerie of de verdachte wordt vervolgd of niet. In plaats van het intrekken van de aangifte, kunt u wel een schriftelijk verzoek…
Lees VerderRegelmatig krijgen wij te horen dat de politie weigert om een aangifte op te nemen. Dat is echter niet altijd toegestaan.…
Lees VerderOnder wederrechtelijk verkregen voordeel wordt verstaan de waarde waarmee het vermogen van de betrokken persoon als gevolg van het strafbare feit is toegenomen, alsmede de uit die vermogensvermeerdering verkregen vruchten (vervolgprofijt). Verder kan het wederrechtelijk verkregen voordeel ook de waarde betreffen waarmee het vermogen als…
Lees VerderDe ontnemingsvordering is het bedrag dat de Officier van Justitie (OVJ) heeft berekend als wederrechtelijk verkregen voordeel. Indien de Officier van Justitie (OVJ) van oordeel is dat de verdachte geld heeft verdiend met het plegen van strafbare feiten, kan hij een ontnemingsvordering indienen bij de…
Lees Verder