White-Collar Criminal Defence

White-collar criminal defense (verdediging bij witteboordencriminaliteit) verwijst naar de juridische praktijk die gericht is op het verdedigen van personen of organisaties die worden beschuldigd van financiële misdrijven, fraude, corruptie en andere niet-gewelddadige misdrijven die meestal worden geassocieerd met professionals en mensen in zakelijke omgevingen. Deze vorm van criminaliteit staat in contrast met gewelddadige misdrijven.

Witteboordencriminaliteit omvat een reeks complexe en gevarieerde onderwerpen. Hier zijn enkele veelvoorkomende thema’s die verband houden met witteboordencriminaliteit:

 1. Witwassen: Het verbergen van de illegale oorsprong van geld of bezittingen om ze legaal te laten lijken.

 2. Oplichting: Bedrieglijke praktijken om anderen te misleiden en financieel te benadelen, bijvoorbeeld door valse documenten of identiteiten te gebruiken.

 3. Omkoping: Het aanbieden, ontvangen of vragen van geld, geschenken of voordelen om invloed of gunstige beslissingen te verkrijgen.

 4. Misbruik van Vennootschapsgoederen: Het onrechtmatig gebruiken van bedrijfsmiddelen of financiële middelen voor persoonlijk gewin.

 5. Misbruik van Vertrouwen: Het schenden van het vertrouwen dat anderen in u stellen, vaak gerelateerd aan financiële kwesties.

 6. Faillissementsmisdrijven: Onrechtmatige activiteiten rond faillissementen, zoals het verbergen van activa, frauduleuze overboekingen en het belemmeren van schuldeisers.

 7. Fiscale Fraude: Het bewust indienen van valse belastingaangiften om belasting te ontduiken.

 8. Erfenisfraude: Frauduleuze handelingen met betrekking tot erfenissen, inclusief valse testamenten en ongeoorloofde overdrachten van eigendommen.

 9. Openbare Aanbestedingsfraude: Frauduleuze praktijken bij openbare aanbestedingen, zoals prijsafspraken tussen aannemers.

 10. Douane- en Accijnzenfraude: Overtredingen bij het in- en uitvoeren van goederen, zoals het ontduiken van belastingen en rechten.

 11. Kansspelenfraude: Het manipuleren van kansspelen, zoals gokken, om oneerlijke winsten te behalen.

Deze thema’s bevatten vaak complexe juridische en financiële aspecten en kunnen leiden tot ingewikkelde gerechtelijke procedures.

Previous Story

Government Enforcement and Investigations Practice

Next Story

Snel Samen Scheiden

Latest from Strafrecht | Gerelateerde Expertises