/

Legal Managed Services

Het is niet ongewoon dat de juridische afdeling van een bedrijf wordt geconfronteerd met een zeer complexe taak die specifieke expertise vereist. Het bedrijf is echter niet in staat om deze expertise binnen zijn eigen structuren te leveren. Andere taken daarentegen zijn zeer omvangrijk en kosten de juridische of compliance afdelingen veel tijd, terwijl ze veel efficiënter zouden kunnen worden uitgevoerd met digitale tools en de bijbehorende knowhow. Dit is waar VAN LEEUWEN LAW FIRM (in samenwerking met TETRAPYLON FORENSIC AUDITING) om de hoek komt kijken, met niet alleen juridische expertise, maar ook economische en technische knowhow. VAN LEEUWEN LAW FIRM biedt expertise die bedrijven vaak niet hebben uit kostenoverwegingen – en neemt graag uw taken over. VAN LEEUWEN LAW FIRM neemt de essentiële werkstappen voor zijn rekening en laat u profiteren van zijn procesnormen, sjablonen, werkmodellen en IT-oplossingen, terwijl u de controle behoudt over uw zakelijke transacties.

Naleving en bestuur van entiteiten

VAN LEEUWEN LAW FIRM (in samenwerking met TETRAPYLON FORENSIC AUDITING) ondersteunt multinationale ondernemingen bij het efficiënt en kosteneffectief voldoen aan hun verplichtingen ten aanzien van rechtspersonen op wereldwijde schaal. De dienstverlening omvat: a) Bedrijfssecretariële gezondheidscontroles en adviesprojecten, b) Het uitvoeren van gezondheidscontroles en transformatiebeoordelingen, c) Het beoordelen van programmaontwerp, evolutie van bestuursmodellen en op risico gebaseerde categorisering van dochterondernemingen, d) Het uitvoeren van governance analytics, diagnostiek en benchmarking, e) Routinematige compliance-activiteiten, f) Coördineren van entiteitswijzigingen, g) Assisteren bij documentatie van oprichtingen en ontbindingen, h) Het beheren en bijwerken van de database met bedrijfsinformatie, i) Jaarlijkse compliance-activiteiten, j) Het faciliteren van de jaarlijkse wettelijke deponeringsvereisten om de juridische status van een entiteit te handhaven, en k) Het bijwerken van gegevens over rechtspersonen en organogrammen.

Beheer van contractlevenscyclus

VAN LEEUWEN LAW FIRM | FCRM maakt gebruik van technologie en verfijnde processen om organisaties te helpen van contract- en verplichtingenbeheer een zakelijke onderscheidende factor te maken, waaronder het verkorten van de contracteertijd. De servicelijn omvat: a) Contractstrategie, creatie en uitvoering, b) Ontwerp van voorwaarden, beleid en playbooks, c) Ontwikkelen van sjabloonstandaarden en clausulebibliotheken, d) Standaardiseren van contractverwerking en risicobeoordeling, e) Contractopslag en -ontsluiting, f) Fysieke en virtuele opslag, g) Gegevensabstractie, h) Bewaking en beheer van verplichtingen en risico’s, i) Prestaties ten opzichte van serviceniveaus en mijlpalen, j) Naleving van belangrijke voorwaarden, en k) Analyse van afwijkingen en doorlopende risico-identificatie, -melding en -waarschuwingen.

Onderzoek en in kaart brengen van regelgeving

VAN LEEUWEN LAW FIRM (in samenwerking met TETRAPYLON FORENSIC AUDITING) helpt organisaties bij het identificeren en nakomen van hun wettelijke en reglementaire verplichtingen en bij het minimaliseren van zakelijke, operationele en reputatierisico’s die gepaard gaan met niet-naleving. De servicelijn omvat: a) Onderzoek naar regelgeving en veranderingsmanagement, b) Snel veranderende regelgeving en verplichtingen helpen identificeren en in verband brengen met de compliance- en bedrijfsfuncties van klanten, c) Helpen bij het identificeren van hiaten in het interne beleid en helpen bij het opzetten van een compliance-infrastructuur om risico’s te minimaliseren, d) Onderzoek, en e) Inzicht verschaffen in wet- en regelgeving die van invloed is op de activiteiten van klanten in toepasselijke rechtsgebieden over de hele wereld, zodat ze weloverwogen zakelijke beslissingen kunnen nemen.

Beoordeling van documenten en functionele analyse

VAN LEEUWEN LAW FIRM (in samenwerking met TETRAPYLON FORENSIC AUDITING) helpt klanten de onnodige last van omvangrijke documentbeoordelingen te verminderen en meer controle te krijgen over kosten en inzichten in belangrijke gegevens die van invloed zijn op hun bedrijf. Het kan ook helpen bij het identificeren van belangrijke lessen uit zaken en bij het implementeren van bedrijfsveranderingen om toekomstige risico’s te beperken. De servicelijn omvat: a) Inhoudelijke analyse van elektronisch opgeslagen gegevens en opslagplaatsen, b) Beoordeling van geëxtraheerde gegevens met betrekking tot business intelligence, c) Redigeren van gegevens, d) Mogelijkheden voor vreemde talen en e) Analyse van afwijkingen en risicobeoordeling.

Previous Story

White-Collar Criminal Defence

Next Story

Legal Operations Consulting

Latest from Legal Operations

Legal Technology Solutions

In een veranderende bedrijfswereld bereiken juridische afdelingen soms de grenzen van hun mogelijkheden. Toenemende eisen met…

Legal Projectmanagement

De veranderende randvoorwaarden die gepaard gaan met globalisering en digitalisering brengen steeds complexere projecten met zich…

Legal Operations Consulting

Legal Operations Consulting heeft als doel de bedrijfsjuridische afdeling sneller, efficiënter en nog risicobewuster te maken.…