Overzicht
Van Leeuwen Law Firm staat u terzijde bij (oplopende) conflicten met incassobureaus of deurwaarders. Vooral de incassobureaus die massaal vorderingen opkopen van energiemaatschappijen, waterbedrijven, internetproviders, telecombedrijven, kabelbedrijven, zorgverzekeraars en woningbouwcoöperaties, hebben geen enkele belangstelling in uw verhaal en willen kost wat kost u laten opdraaien voor onnodig hoge incassokosten.
Gerelateerde expertises binnen dit rechtsdomein
Met de ontvangst van een dagvaarding is voor u de gerechtelijke fase in het incassoproces gestart. Indien u het niet eens bent met de tegen u ingestelde vordering, heeft u de mogelijkheid om uw verweer aan de rechtbank kenbaar te maken. U kunt uiterlijk één dag voor de zitting een schriftelijk antwoord (in tweevoud) indienen bij de Griffie. In een schriftelijk antwoord dient u duidelijk de redenen te vermelden waarom u het niet eens bent met de vordering. Eventuele bewijsstukken (zoals bijvoorbeeld betalingsbewijzen) dient u direct bij uw antwoord in…
Lees VerderZojuist heeft de gerechtsdeurwaarder u een vonnis overhandigd. De gerechtsdeurwaarder heeft daarmee het vonnis aan u ‘betekend’. In het vonnis heeft de rechter u veroordeeld tot betaling. Het kan zijn dat de rechter u ook nog andere verplichtingen of verboden heeft opgelegd. Deze overhandiging van het vonnis door de gerechtsdeurwaarder heeft tot doel om u in kennis te stellen van het vonnis en de daarin opgenomen veroordeling. Daarnaast wordt u door de deurwaarder opgeroepen (er wordt ‘bevel gedaan’) deze veroordeling na te komen.…
Lees VerderMR. BAS A.S. VAN LEEUWEN staat u terzijde bij (oplopende) conflicten met een energiemaatschappij. De meeste van deze conflicten hebben betrekking op de afsluiting, levering of tarieven van gas, elektriciteit en stadsverwarming.…
Lees VerderMR. BAS A.S. VAN LEEUWEN staat u terzijde bij (oplopende) conflicten met Internetproviders. De meeste van deze conflicten hebben betrekking op: a) de werking van het netwerk; b) de kwaliteit van de internetverbinding; c) de afsluiting van internet; d) de dienstverlening van de provider; en e) de hoogte van rekeningen. …
Lees VerderMR. BAS A.S. VAN LEEUWEN staat u terzijde bij (oplopende) conflicten met kabelbedrijven. Dit betreffen bedrijven die de consument alleen van televisie voorzien. …
Lees VerderMR. BAS A.S. VAN LEEUWEN staat u terzijde bij (oplopende) conflicten met aanbieders van vaste of mobiele telecommunicatiediensten. De meeste van deze conflicten hebben betrekking op: de kwaliteit van de telefoonverbinding; de werking van het telefoonnetwerk, waardoor uw aansluiting niet goed werkt; het Internet op uw mobiele telefoon; het bellen via het internet; en de hoogte van uw telefoonrekening. Ook kunnen er tussen partijen conflicten bestaan over: de kwestie of er überhaupt een overeenkomst met het Telecombedrijf rechtsgeldig tot stand gekomen is; de kwestie of u ooit enige contract-bevestiging van het Telecombedrijf ontvangen heeft; de kwestie…
Lees VerderMR. BAS A.S. VAN LEEUWEN staat u terzijde bij (oplopende) conflicten met een zorgverzekeraar. De meeste van deze conflicten hebben betrekking op: de hoogte van de zorg-premie; de hoogte van het eigen risico; de hoogte van de vergoeding van ingediende declaraties (afhankelijk van de basis – en aanvullende verzekering); het willen overstappen naar een andere zorgverzekeraar; en het (tijdelijk) niet kunnen betalen van de maandelijkse zorg-premie. Ook kunnen er tussen partijen conflicten bestaan over: de kwestie of er überhaupt een overeenkomst met de zorgverzekeraar rechtsgeldig tot stand gekomen is; de kwestie of…
Lees VerderCivielrechtelijke Procedures
Als een gedaagde partij niet op de dagvaarding reageert en ook niet op de zitting verschijnt, kan de rechter verstek verlenen. Meestal betekent dit dat de rechter de eis van de eisende partij overneemt in zijn vonnis. De gedaagde partij moet dan de kosten van de procedure betalen. Tegen een verstekvonnis kan de gedaagde partij in verzet gaan bij de rechtbank. De gedaagde partij moet dan de eisende partij dagvaarden. De procedure begint als het ware opnieuw, maar dan in de vorm van een verzetprocedure.…
Lees VerderEen civiele procedure begint schriftelijk. De eisende partij stuurt via een deurwaarder een dagvaarding aan de gedaagde partij. Daarin staat wie de eisende partij is, wat hij wil, van wie en waarom, en welk bewijs hij heeft om zijn stelling te onderbouwen. Ook staat in de dagvaarding wanneer de zaak dient bij de kantonrechter of voor welke rechtbank. De woonplaats van de gedaagde partij bepaalt meestal bij welke rechtbank de zaak voorkomt. De gedaagde partij partij kan tegen de vordering verweer voeren. Dit verweer kan mondeling of schriftelijk…
Lees VerderEen kort geding procedure is bedoeld voor civiele zaken waarbij sprake is van een spoedeisend belang. In een kort geding is alleen de eisende partij verplicht zich bij te laten staan door een advocaat. Gedaagde partij kan zich laten bijstaan door een advocaat, maar dat hoeft niet. Uiteraard is dit wel aan te bevelen, aangezien een advocaat de zaak niet alleen feitelijk, maar ook juridisch benadert. Het is essentieel dat alle mogelijke verweren waar u belang bij heeft worden aangekaart. De kans dat u zonder goede juridische bijstand een en…
Lees VerderIn een civiele procedure spelen verschillende partijen een rol. De persoon of organisatie die naar de rechter stapt, wordt “eisende partij” genoemd. De eisende partij stelt een vordering te hebben op de tegenpartij. Degene die zich in het civiele proces kan verweren, wordt “gedaagde partij” genoemd. Meestal laten eisende partij en gedaagde partij zich in een civiele zaak bijstaan door een advocaat. Bij een civiele procedure bij de rechtbank en het gerechtshof is dat verplicht.…
Lees Verder