Regulerende Uitdagingen

Het navigeren door het ingewikkelde doolhof van regelgevende vereisten is van vitaal belang om naleving te waarborgen en risico’s te beperken. Van Leeuwen biedt uitgebreide hulp aan klanten bij het aanpakken van regelgevingsuitdagingen zoals Anti-witwas/Bestrijding van de financiering van terrorisme (AML/CFT) voorschriften, klantendue diligence/Ken uw klant (CDD/KYC) vereisten, transactiemonitoring (TM), naleving van de Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA)/Common Reporting Standard (CRS), naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), naleving van de Richtlijn Markten voor Financiële Instrumenten (MiFID), naleving van de Richtlijn Marktmanipulatie/Richtlijn Marktmanipulatie (MAD/MAR), overwegingen op het gebied van milieu, maatschappij en governance (ESG), regelgevende transformaties, risicomodellering, gezondheidscontroles, beleidsontwikkeling, procesoptimalisatie, Systematische Interne Liquidering en Risicoanalyse (SIRA) en kwaliteitsborging.

In het voortdurend evoluerende landschap van de wereldwijde handel werpt de dreiging van financiële malversaties een schaduw over organisaties in alle sectoren. Van de gevaren van fraude en witwassen tot de complexiteiten van regelgevende naleving, het navigeren door dit complexe terrein vereist meer dan alleen juridisch inzicht – het vereist een allesomvattende en proactieve aanpak die risico’s bij elke stap anticipeert, adresseert en vermindert.

Aan het front van deze strijd tegen financiële criminaliteit staat advocaat Bas A.S. van Leeuwen, een doorgewinterde juridische expert die bekend staat om zijn onwankelbare toewijding om klanten door het labyrint van regelgevende verplichtingen en nalevingsuitdagingen te leiden. Met een diep begrip van de veelzijdige aard van financiële en economische misdrijven biedt advocaat van Leeuwen een op maat gemaakt pakket diensten aan om organisaties te versterken tegen dreigingen variërend van fraude en omkoping tot schendingen van internationale sancties.

Centraal in de aanpak van advocaat van Leeuwen staat de erkenning dat effectieve maatregelen tegen financiële criminaliteit een integrale visie vereisen – een visie die verder gaat dan louter juridische naleving en een holistisch begrip omvat van de onderliggende risico’s en kwetsbaarheden die inherent zijn aan de huidige onderling verbonden zakelijke omgeving. Met dit doel voor ogen biedt hij een uitgebreid scala aan diensten aan die zijn afgestemd op de diverse behoeften van zijn klanten, waaronder:

 1. AML/CFT/Sancties naleving: Advocaat van Leeuwen helpt organisaties bij het ontwikkelen van robuuste programma’s voor het bestrijden van witwassen van geld (AML), het tegengaan van de financiering van terrorisme (CFT) en sanctienaleving, waarbij wordt gewaarborgd dat aan de nieuwste regelgevende eisen en beste praktijken wordt voldaan.

 2. CDD/KYC Due Diligence: Met erkenning van het cruciale belang van klantonderzoek (CDD) en ken-uw-klant (KYC) processen bij het beperken van risico’s op financiële criminaliteit, biedt advocaat van Leeuwen strategische begeleiding bij het opzetten van rigoureuze due diligence protocollen die zijn afgestemd op de unieke behoeften van elke klant.

 3. Transactiemonitoring (TM): Door geavanceerde technologieën en analyse te benutten, helpt advocaat van Leeuwen organisaties bij het implementeren van geavanceerde transactiemonitoringssystemen die verdachte activiteiten in realtime kunnen detecteren en voorkomen.

 4. FATCA/CRS naleving: Met een diepgaand begrip van de Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) en de Common Reporting Standard (CRS), helpt advocaat van Leeuwen klanten bij het navigeren door de complexiteiten van internationale belastingnaleving en rapportageverplichtingen.

 5. GDPR naleving: In een tijdperk van toenemende zorgen over gegevensprivacy, biedt advocaat van Leeuwen deskundige begeleiding bij het bereiken van naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), waarbij gevoelige informatie wordt beschermd tegen ongeautoriseerde toegang of misbruik.

 6. MiFID/MAD/MAR naleving: Advocaat van Leeuwen helpt organisaties bij het navigeren door het ingewikkelde web van regelgeving dat de effectenmarkten regelt, inclusief de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) en de Market Abuse Directive/Regulation (MAD/MAR), waarbij wordt gewaarborgd dat aan rapportageverplichtingen en normen voor marktgedrag wordt voldaan.

 7. ESG integratie: Met erkenning van het groeiende belang van milieugerelateerde, sociale en governance (ESG) overwegingen in de besluitvorming van bedrijven, helpt advocaat van Leeuwen klanten bij het integreren van ESG-principes in hun risicobeheerkaders en bedrijfsstrategieën.

 8. Transformative oplossingen: Van organisatieherstructurering tot technologische innovatie, biedt advocaat van Leeuwen strategische begeleiding bij het implementeren van transformerende oplossingen gericht op het verbeteren van de effectiviteit van naleving en operationele efficiëntie.

 9. Risicomodellering en gezondheidscontroles: Door uitgebreide risicobeoordelingen en gezondheidscontroles uit te voeren, helpt advocaat van Leeuwen organisaties bij het identificeren en beperken van kwetsbaarheden, waardoor potentiële risico’s op financiële criminaliteit worden tegengegaan.

 10. Beleid, processen en SIRA: Advocaat van Leeuwen werkt nauw samen met klanten om op maat gemaakte beleidslijnen, procedures en interne controlesystemen te ontwikkelen, waarbij wordt gewaarborgd dat deze in lijn zijn met regelgevende vereisten en industriële beste praktijken.

 11. Kwaliteitsborging: Met een onvermoeibare focus op kwaliteitsborging voert advocaat van Leeuwen grondige beoordelingen en audits uit om ervoor te zorgen dat nalevingsprogramma’s robuust, effectief en aanpasbaar zijn aan veranderende regelgevende landschappen.

In een tijdperk dat wordt gekenmerkt door toenemend toezicht van regelgevers en groeiende reputatierisico’s, staat advocaat Bas A.S. van Leeuwen bekend als een betrouwbare partner voor organisaties die streven naar het navigeren door het complexe terrein van financiële criminaliteit en regelgevende naleving. Met zijn ongeëvenaarde expertise, onwankelbare toewijding en onwrikbare toewijding aan uitmuntendheid, stelt advocaat van Leeuwen klanten in staat hun belangen te beschermen, hun integriteit te handhaven en te gedijen in een steeds uitdagender zakelijk klimaat.

Previous Story

Voortreffelijk juridisch inzicht én sterk zakelijk instinct

Next Story

Operationele Uitdagingen

Latest from De werkwijze

Strategische Uitdagingen

Het ontwikkelen van effectieve strategieën vereist een diepgaand inzicht in regelgevende kaders en de integratie van…

Analytische Uitdagingen

Het benutten van de kracht van gegevensanalyse is essentieel voor het detecteren en voorkomen van financiële…

Operationele Uitdagingen

Efficiënte en effectieve operaties zijn essentieel voor de bestrijding van financiële criminaliteit. Van Leeuwen biedt strategisch…

GermanDutchFrenchEnglish