Operationele Uitdagingen

Efficiënte en effectieve operaties zijn essentieel voor de bestrijding van financiële criminaliteit. Van Leeuwen biedt strategisch advies en ondersteuning op verschillende operationele gebieden, waaronder projecten voor transformatie van financiële criminaliteit, ontwerp en implementatie van het operationele model voor financiële criminaliteit (TOM), procesoptimalisatie, grootschalige en multiterritoriale herstelacties (bijv. CDD/KYC, TM), voldoen aan strakke regelgevende deadlines voor herstel, expertise in het verbinden van beleid, technologie, processen en uitvoering, kwaliteitsborging en het uitvoeren van retrospectieve evaluaties om eerdere problemen te identificeren en te verhelpen.

In het ingewikkelde landschap van de mondiale zakenwereld werpt het spook van financiële criminaliteit een grote schaduw op, wat een formidabele uitdaging vormt voor organisaties in alle sectoren. Beschuldigingen van financieel wanbeheer, fraude, omkoping, witwassen van geld, corruptie en schendingen van internationale sancties kunnen verwoestende gevolgen hebben, niet alleen door verstoring van de bedrijfsvoering, maar ook door het besmeuren van de hard bevochten reputatie van elke organisatie.

Te midden van deze turbulente wateren staat advocaat Bas A.S. van Leeuwen als een baken van juridische expertise, die gespecialiseerd advies biedt om het gevaarlijke terrein van strafzaken, administratief toezicht, handhavingsacties en interne en externe onderzoeken te navigeren.

De toewijding van Van Leeuwen strekt zich uit tot het helpen van klanten bij het optimaliseren van hun bedrijfsvoering om effectief financiële criminaliteit te bestrijden. Via een uitgebreid scala aan diensten stelt hij organisaties in staat om hun verdediging te versterken, risico’s te verminderen en integriteit in hun bedrijfsvoering te handhaven. Deze diensten omvatten:

  1. Projecten voor de transformatie van financiële criminaliteit: Samenwerken met klanten om transformerende initiatieven te conceptualiseren en te implementeren die gericht zijn op het verbeteren van hun capaciteiten om financiële misdrijven te detecteren, te voorkomen en erop te reageren.

  2. Ontwerp en implementatie van het bedrijfsmodel voor financiële criminaliteit (TOM): Het ontwikkelen van robuuste bedrijfsmodellen die zijn afgestemd op de unieke behoeften en risicoprofielen van klanten, zodat beleid, processen en technologieën naadloos worden geïntegreerd om financiële criminaliteit effectief te bestrijden.

  3. Optimalisatie van processen: Grondige beoordelingen uitvoeren van bestaande processen en workflows om inefficiënties en verbeterpunten te identificeren, en geoptimaliseerde processen implementeren om de effectiviteit en efficiëntie in de strijd tegen financiële criminaliteit te verbeteren.

  4. Ontwerp en uitvoering van grootschalige en multiterritoriale remediëringen: Klanten helpen bij het ontwerpen en uitvoeren van remediëringsprogramma’s op grote schaal en over meerdere rechtsgebieden, waarbij kwesties zoals klantonderzoek (CDD/KYC) en transactiemonitoring (TM) worden aangepakt om te voldoen aan wettelijke deadlines.

  5. Vakkundigheid op het gebied van beleid, technologie, processen en uitvoering: Diepgaande expertise benutten om beleid, technologieën, processen en uitvoering naadloos op elkaar af te stemmen, waarbij end-to-end-oplossingen worden geboden die regelgevende vereisten integreren met operationele realiteiten.

  6. Kwaliteitsborging: Grondige kwaliteitsborgingsbeoordelingen uitvoeren om te zorgen voor naleving van regelgevende normen en beste praktijken, en eventuele lacunes of tekortkomingen in maatregelen ter voorkoming van financiële criminaliteit te identificeren en te corrigeren.

  7. Terugkijkende oefeningen: Grondige terugkijkende oefeningen uitvoeren om historische transacties en activiteiten te beoordelen, mogelijke gevallen van financiële criminaliteit te identificeren en passende corrigerende maatregelen te nemen.

Door samen te werken met advocaat Bas A.S. van Leeuwen kunnen organisaties met vertrouwen en veerkracht de complexe uitdagingen van financiële criminaliteit aangaan. Via zijn onwankelbare toewijding aan excellentie en toewijding aan het succes van de klant, helpt Van Leeuwen organisaties hun bedrijfsvoering, reputatie en belangen van belanghebbenden te beschermen, waardoor een veilige en wettelijke toekomst wordt gewaarborgd in een steeds complexere regelgevende omgeving.

Previous Story

Regulerende Uitdagingen

Next Story

Analytische Uitdagingen

Latest from De werkwijze

Strategische Uitdagingen

Het ontwikkelen van effectieve strategieën vereist een diepgaand inzicht in regelgevende kaders en de integratie van…

Analytische Uitdagingen

Het benutten van de kracht van gegevensanalyse is essentieel voor het detecteren en voorkomen van financiële…

GermanDutchFrenchEnglish