Zutphen tijdelijke locatie voor deel strafzaken gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Van half juli t/m december 2021 behandelt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een aantal strafzaken in de rechtbank Zutphen. Het gaat om strafzaken die het hof normaal gesproken in Arnhem behandelt. 

Verbouwing

Deze zomer start de renovatie van het paleis van justitie in Arnhem. De openbare ruimtes, zittingszalen en ook de pers- en advocatenkamer worden grondig aangepakt. Door deze renovatie kan het hof een zittingszaal niet gebruiken. Om te voorkomen dat het hof zittingen moet uitstellen tot na de renovatie, wijkt het gerechtshof voor een aantal zaken tijdelijk uit naar Zutphen. Eén dag in de week reizen raadsheren en griffiers van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden naar Zutphen om daar strafzaken te behandelen. Het hof houdt rekening met de reistijd en de bereikbaarheid van de zittingen voor alle betrokkenen en behandelt daarom vooral Gelderse hoger beroep zaken in Zutphen.

Bron: https://www.rechtspraak.nl

Previous Story

Vaste prijsafspraken | Partneralimentatie en/of kinderalimentatie

Next Story

Uw openstaande factuur betaald krijgen

Latest from News & Insights

Deelnemen via Telehoren

Verdachten kunnen op alle DJI-locaties op afstand worden gehoord in raadkamer of zittingszaal. In verband met beperkte capaciteit

Deelnemen via CMS

U kunt op alle (mobiele) apparaten deelnemen aan een online zitting via Cisco Meeting Server (CMS).