//

Welke bijdrage levert het Legal Target Operating Model (TOM) aan de transformatie van de juridische functie?

Het Legal Target Operating Model (TOM) is een conceptueel raamwerk dat wordt gebruikt om de transformatie van de juridische functie binnen een organisatie te ondersteunen. Het biedt een gestructureerde benadering om de huidige staat van de juridische operaties te begrijpen en de gewenste toekomstige staat te definiëren. Hier zijn enkele manieren waarop de Legal TOM bijdraagt aan de transformatie van de juridische functie:

Strategische afstemming: De Legal TOM helpt bij het afstemmen van de juridische functie op de bredere strategische doelstellingen van de organisatie. Het identificeert de belangrijkste juridische prioriteiten en zorgt ervoor dat de juridische operaties nauw aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen.

Optimalisatie van processen: De Legal TOM biedt een kader om de bestaande juridische processen te analyseren en te herontwerpen. Het helpt bij het identificeren van inefficiënties, bottlenecks en duplicatie van werk, en stimuleert het implementeren van verbeteringen en automatisering om de operationele efficiëntie te vergroten.

Organisatiestructuur: De Legal TOM ondersteunt de herziening van de organisatiestructuur van de juridische afdeling. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het bepalen van de juiste verdeling van verantwoordelijkheden, het creëren van specialistische teams en het bevorderen van samenwerking tussen juridische professionals.

Technologie-implementatie: De Legal TOM helpt bij het identificeren van technologische oplossingen die de juridische functie kunnen ondersteunen. Het kan bijvoorbeeld de implementatie van juridische software, elektronische archiveringssystemen of workflowautomatisering aanbevelen om de effectiviteit en efficiëntie van de juridische operaties te verbeteren.

Talentmanagement: De Legal TOM richt zich ook op het beheer van juridisch talent. Het kan helpen bij het identificeren van de benodigde vaardigheden en competenties, het opstellen van functieprofielen, het bevorderen van professionele ontwikkeling en het stimuleren van een cultuur van continue verbetering en innovatie.

Door het gebruik van een Legal TOM kunnen organisaties een duidelijk pad definiëren voor de transformatie van hun juridische functie. Het biedt een gestructureerde aanpak om de juridische operaties te verbeteren, te optimaliseren en beter af te stemmen op de behoeften van de organisatie, waardoor de juridische functie meer waarde kan leveren en beter kan bijdragen aan het succes van de organisatie als geheel.

Previous Story

Het vaststellen van meetbare prestatie-indicatoren (KPI’s) om de effectiviteit en waarde van de juridische operaties te meten

Next Story

De overgang van “toekomstbestendig” naar “toekomstbehendig” door middel van digitale transformatie

Latest from Legal Function