Wat doet de advocaat

Rol van de advocaat

Pleiten

Advocaten pleiten voor alle rechtbanken van dit land, maar ook voor andere rechtscolleges, zoals de Raad van State. De advocaat zal uw dossier en dat van de andere partijen bestuderen. Hij zal onderzoeken hoe hij uw eis of uw verweer het best uiteenzet en die argumenten juridisch uitwerken. De advocaat spreekt en schrijft in uw naam. Hij doet dat natuurlijk in overleg met uzelf. Uit ervaring weet een advocaat ook wat voor een rechtbank kan en niet kan, en hij zal u dat uitleggen.…

Lees verder

Vertegenwoordigen of bijstaan

Ook buiten de rechtbanken om kan een advocaat u in veel gevallen vertegenwoordigen of bijstaan. Zo kan hij verdedigen wanneer u een vergunning aanvraagt. Of u bijstaan wanneer de politie u wil ondervragen.…

Lees verder

Adviseren

Een advocaat kent het recht. Hij kan u alle juridische teksten (wetten, contracten, brieven) uitleggen. Hij zal u wijzen op uw rechten en uw plichten en op risico’s die u loopt. Een advocaat kan u advies geven over de slaagkansen als u een zaak voor de rechtbank wil brengen, of over een voorstel dat u gekregen heeft. Zo kan hij u ook adviseren om een andere oplossing te zoeken dan een beroep op de rechtbank of u aanraden om in een zaak die al voor de rechtbank werd gebracht, onderhandelingen op te starten.…

Lees verder

Onderhandelen

Of er nu een oplossing nodig is over een conflict, of een samenwerking waarover afspraken moeten worden gemaakt: een advocaat kan voor u onderhandelen met de andere partijen. Hij kan dat doen met u aan tafel, of namens u. U beslist natuurlijk waarmee u akkoord kan gaan en waarmee niet. Een advocaat zal u ook bij onderhandelingen advies geven over wat haalbaar is en wat niet, en waarom dat zo is. Goed om weten: als verschillende advocaten in een conflictsituatie onderhandelen in naam van hun cliënten, dan zijn die onderhandelingen vertrouwelijk, en kunnen voorstellen of toegevingen die in die onderhandelingen…

Lees verder

Opstellen van teksten

Teksten die juridische gevolgen hebben, zoals contracten, algemene voorwaarden, maar ook de teksten van uw website, of zelfs bepaalde brieven, zoals aanmaningen, laat u best door een advocaat opstellen. Uw advocaat zal u niet alleen uitleg kunnen geven over de juridische betekenis van die teksten, maar zal vanuit zijn ervaring kunnen wijzen op problemen die zich kunnen voordoen en waarvoor u best een juridische oplossing voorziet, of op wetgeving waarmee u rekening moet houden.…

Lees verder

Wat kost de advocaat

Uurtarief

Tenzij anders overeengekomen werd, worden de verrichte werkzaamheden onder de post erelonen aangerekend op basis van een uurtarief. VAN LEEUWEN LAW FIRM bepaalt het uurtarief in functie van de aard van de zaak, de inzet van de zaak, de moeilijkheidsgraad van de zaak, de ervaring van de behandelende advocaat in de betrokken rechtsmaterie en het dringend karakter van de opdracht. De uurtarieven worden jaarlijks geïndexeerd en kunnen bovendien steeds worden aangepast, op individuele basis per advocaat. De cliënt kan steeds alle geactualiseerde uurtarieven opvragen bij VAN LEEUWEN LAW FIRM.…

Lees verder

Uurtarief op basis van het behaalde resultaat

Succes kunnen wij niet garanderen, wel dat wij ons uiterste best voor u doen om een positief resultaat te behalen. Onze beroepsregels verbieden ons afspraken te maken op basis van ‘no cure, no pay’. Wel kunnen we van tevoren afspraken maken over de uurtarieven die mede bepaald worden door het resultaat. Bij aanvang van de behandeling van uw zaak spreken we een laag en hoog uurtarief af. Mocht het resultaat van de zaak tegenvallen, bijvoorbeeld door een negatieve uitspraak van de rechter, dan brengen we het lage afgesproken uurtarief in rekening. Boeken we succes en behalen we een positief resultaat, dan brengen we het hoger afgesproken uurtarief in rekening.…

Lees verder

Vaste prijsafspraak

Wilt u aan het einde van de rit niet voor financiële verrassingen komen te staan, dan is het mogelijk om met ons vaste prijsafspraken te maken. Onze werkzaamheden zijn vaak in stukjes op te knippen. Op basis van een inschatting van het aantal uur en van mogelijke bijkomende kosten (denk aan: griffierechten, deurwaarderskosten, etc) kunnen wij over die afzonderlijke delen prijsafspraken maken. Gezien onze ruime ervaring is dat in de meeste gevallen geen probleem.…

Lees verder

Gefinancierde Rechtsbijstand (RVR)

Indien uw inkomen en vermogen onder de wettelijk vastgestelde grens valt, komt u mogelijk in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. Dit betekent dat de Nederlandse Staat (een deel van) de kosten van de advocaat op zich neemt. U betaalt dan alleen een (inkomensafhankelijke) eigen bijdrage aan de advocaat. VAN LEEUWEN LAW FIRM verzorgt de aanvraag van de gefinancierde rechtsbijstand. De wettelijke grens en de hoogte van de eigen bijdragen kunt u vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand (www.rechtsbijstand.nl).…

Lees verder

Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering gesloten? Dan heeft u het recht om op kosten van de verzekeraar zelf een advocaat uit te kiezen wanneer u betrokken bent in een gerechtelijke of administratieve procedure. Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie bepaald. Dit recht van vrije advocaatkeuze heeft u ook als het niet verplicht is om een advocaat in te schakelen (bijvoorbeeld zaken bij de kantonrechter). Het Hof van Justitie heeft bepaald dat een ontslagprocedure bij het UWV als “administratieve procedure“ geldt. Ook in dat geval heeft u het recht om zelf een advocaat uit te kiezen, op kosten van de verzekeraar.…

Lees verder

Kantoorkosten

Onverminderd de aanrekening van honoraria, worden de administratie- en kantoorkosten, waaronder kosten voor de opening van het dossier of deeldossiers, dactylografiekosten, afdruk- en kopiekosten, verzendingskosten, telefoonkosten, ... aangerekend onder de post administratiekosten, onder de vorm van een forfaitair kostenpercentage van 7% op de aangerekende honoraria.…

Lees verder

Gerechtskosten en Uitgaven

De kosten die VAN LEEUWEN LAW FIRM heeft voorgeschoten aan derden, zoals griffies, hypotheekkantoren, registratiekantoren, officiële of officieuze databanken, derde-advocaten, gerechtsdeurwaarders, notarissen, vertalers, accountants, revisoren, deskundigen en (binnenlandse en buitenlandse) instanties, worden onder de post kosten afzonderlijk aangerekend op basis van de werkelijk gedragen kosten (meer btw indien van toepassing).…

Lees verder

Voorschot

VAN LEEUWEN LAW FIRM behoudt zich het recht voor om aan de cliënt voor de aanvang van en in de loop van zijn werkzaamheden een voorschot te vragen d.m.v. een voorschottenstaat en om pas haar werkzaamheden aan te vatten respectievelijk voort te zetten of kosten voor te schieten na de betaling ervan.…

Lees verder

Ook Pro Deo

Voorwaarden gesubsidieerde rechtsbijstand

U moet aan een aantal voorwaarden voldoen om gesubsidieerde rechtsbijstand te krijgen. Als u aanspraak maakt op een toevoeging, betaalt u altijd een eigen bijdrage. Voor rechtsbijstand bij het Juridisch Loket hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.…

Lees verder

Korting bij Juridisch Loket

Let op! U kan een korting van € 59,- op uw eigen bijdrage krijgen, als u eerst telefonisch contact opneemt met het Juridisch Loket en zij u doorverwijzen naar ons kantoor. Bij verwijzing naar een advocaat geeft het Juridisch Loket u een zogenaamd diagnosedocument mee. Dit…

Lees verder

Peiljaarverlegging bij daling verzamelinkomen

Let op! Indien het verzamelinkomen van cliënt minstens 15% is gedaald ten opzicht van het inkomen van twee (2) jaar geleden dan dient u binnen zes (6) weken na de beslissing van de Raad voor Rechtsbijstand een verzoek tot peiljaarverlegging in te dienen middels het formulier…

Lees verder

Inkomenscontrole achteraf

Let op! Uw inkomen wordt nog een keer gecontroleerd als uw inkomensgegevens ten tijde van de aanvraag van de toevoeging nog niet definitief waren vastgesteld door de Belastingdienst. De Raad is dan bij de aanvraag uitgegaan van de op dat moment beschikbare gegevens. Dit kan bijvoorbeeld…

Lees verder

Kosten gesubsidieerde rechtsbijstand zelf betalen

Wie in voorlopige hechtenis zit, krijgt een advocaat toegewezen. Sinds 1 maart 2017 moet u de kosten voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand in sommige gevallen zelf betalen. Dit kan alleen als de uitspraak van de rechter definitief is (dit heet een onherroepelijke veroordeling). In dat geval…

Lees verder

Eigen bijdrage

Hoe hoger uw inkomen, hoe hoger uw eigen bijdrage is. Uw vermogen telt ook mee. Wij vragen uw inkomen en vermogen op bij de Belastingdienst. De Belastingdienst geeft uw inkomen en vermogen van twee jaar geleden aan ons door. De Raad toetst uw woonsituatie, zoals die…

Lees verder

Contact met de advocaat

Gratis (Online) Kennismaking

Op basis van een eerste telefoongesprek zal de advocaat in de meeste gevallen vrij snel een inschatting kunnen maken of hij uw zaak in behandeling kan nemen. Dat telefoongesprek is voor u als vanzelfsprekend gratis. Als de advocaat uw zaak in behandeling neemt, zal hij een afspraak met u maken voor een persoonlijke kennismaking. …

Lees verder

Chat met de advocaat

U kunt gratis met de advocaat chatten via de live-chat. Als er geen advocaat online is, dan kunt u uw vraag intypen, waarna wij binnen twee dagen uw vraag zullen beantwoorden. Als uw vraag of het antwoord daarop te lang of te ingewikkeld is, dan belt de advocaat u terug of maakt hij een afspraak.…

Lees verder

Gratis Spreekuur

VAN LEEUWEN LAW FIRM is een laagdrempelig advocatenkantoor. Heeft u een vraag, dan kunt u de advocaat altijd bellen of een e-mail sturen. Maar misschien vindt u het prettiger om naar zijn gratis spreekuur te komen. Regelmatig organiseert de advocaat (gratis) spreekuren op verschillende plaatsen in het land waar u naartoe kunt komen om uw vragen aan hem voor te leggen. Datum, tijdstip en locatie van het gratis spreekuur wordt op deze website en via social media bekend gemaakt.…

Lees verder

Locatie Amsterdam

VAN LEEUWEN LAW FIRM –  AMSTERDAM
Gustav Mahlerplein 28, M-Floor (“Tribes Amsterdam South Axis ITO”)
1082 MA Amsterdam
Nederland

T +31 85 06 07 520

info@vanleeuwenlawfirm.nl | info@020lawfirm.nl

Spreekuurlocaties

VAN LEEUWEN LAW FIRM – SPREEKUURLOCATIE AMSTERDAM-WEST 
Slotermeerlaan 103-H (“De Honingraat”)
1064 JN Amsterdam
Nederland

T +31 85 06 07 520

info@vanleeuwenlawfirm.nl | info@020lawfirm.nl

VAN LEEUWEN LAW FIRM – SPREEKUURLOCATIE AMSTERDAM-OOST 
Polderweg 300, 1e etage (“Sporthal Wethouder Verheij”)
1093 KP Amsterdam
Nederland

T +31 85 06 07 520

info@vanleeuwenlawfirm.nl | info@020lawfirm.nl

Van Leeuwen Law Firm

Voortreffelijk juridisch inzicht én sterk zakelijk instinct

Multidisciplinair en Multidimensionaal

MR. BAS A.S. VAN LEEUWEN stippelt met u uw parcours uit in het complexe kluwen van wetgeving, rechtspraak en rechtsleer. Hij wijst u de weg en vergezelt u. De advocaat zet al zijn ervaring en expertise voor u in, creëert een duurzame meerwaarde en deelt vrij en openlijk al zijn…

Meer informatie

Integriteit, Authenticiteit en Consistentie

MR. BAS A.S. VAN LEEUWEN luistert naar wat écht belangrijk is en biedt praktisch en persoonlijk advies op maat in een voortdurend veranderende wereld. Dat vereist een verfrissende manier van denken, een diepgaand inzicht in nieuwe technologieën en voldoende bewezen ervaring.…

Meer informatie

Visie en Waarden

Helder in communicatie

Helder communiceren, zonder de belangrijke juridische nuances uit het oog te verliezen. Concreet en praktisch juridisch advies in ‘mensentaal’.…

Lees verder

Pragmatisch

Werkbare oplossingen, daar gaat het om. Oplossingen waarin u zich kan vinden. Conflictbeheersing staat daarbij centraal.…

Lees verder

Snelheid

Tijd is kostbaar. Vaak komen juridische vragen of problemen onverwachts en ongelegen.…

Lees verder

MVO

Familie & Relatie

Echtscheiding

Het proces van een echtscheiding begint met de mededeling van de ene partner jegens de andere partner dat hij/zij wil scheiden. U…

Lees verder

Snel Samen Scheiden

Indien u in staat bent samen met uw echtgenoot afspraken te maken omtrent de echtscheiding is het mogelijk om op zeer korte…

Lees verder

Alimentatie

Na een echtscheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap bestaat er voor verschillende mensen de plicht om elkaar te onderhouden. Dat geldt…

Lees verder

Omgangsregeling

U bent als ouders vrij om te bepalen welke omgangsregeling u wenst, behoudens de situatie dat u geen overeenstemming kunt bereiken. U…

Lees verder

Ouderlijk gezag

In Nederland staan alle minderjarigen onder ouderlijk gezag. Dit betekent dat zij bepaalde beslissingen niet zelfstandig mogen nemen. Meestal oefenen de ouders…

Lees verder

Ondertoezichtstelling

Ondertoezichtstelling (OTS) is een maatregel waarbij het gezag over een kind of kinderen wordt beperkt. Een ondertoezichtstelling kan door de rechter worden…

Lees verder

Vervangende toestemming

Ouders kunnen in geval van gezamenlijke uitoefening van het gezag over de minderjarige kinderen geschillen hieromtrent voorleggen aan de rechtbank. Ouders kunnen…

Lees verder

Incasso & Schulden

Conflict met telecombedrijf

MR. BAS A.S. VAN LEEUWEN staat u terzijde bij (oplopende) conflicten met aanbieders van vaste of mobiele telecommunicatiediensten.   De meeste van deze conflicten…

Lees verder

Conflict met Zorgverzekeraar

MR. BAS A.S. VAN LEEUWEN staat u terzijde bij (oplopende) conflicten met een zorgverzekeraar.    De meeste van deze conflicten hebben betrekking op:   de hoogte…

Lees verder

Overheid & Bestuur

Drank- en Horecawet

De Drank- en Horecawet reguleert de uitoefening van de bedrijven en de werkzaamheid, waarin of in het kader waarvan alcoholhoudende drank wordt…

Lees verder

Noodverordening (Artikel 176)

De noodverordening (artikel 176 Gemeentewet) is een algemeen verbindend voorschrift voor een onbepaald aantal personen (“een ieder”) in buitengewone omstandigheden.…

Lees verder

Wet BIBOB

Bibob staat voor ‘bevordering integriteitbeoordelingen door het openbaar bestuur’. Deze wet geeft bestuursorganen – waaronder de burgemeester – een instrument ter voorkoming…

Lees verder

Wet publieke gezondheid

De Wet publieke gezondheid implementeert de Internationale gezondheidsregeling en bevat onder meer afspraken op het terrein van infectieziektebestrijding en quarantaine.…

Lees verder

Wet tijdelijk huisverbod

De Wet Tijdelijk huisverbod geeft de burgemeester de bevoegdheid om een persoon van wie een ernstige dreiging van huiselijk geweld uitgaat tijdelijk…

Lees verder

Wet veiligheidsregio’s

De Wet veiligheidsregio’s geeft het kader voor de bevoegdheden bij rampen en crises, ook wanneer die meer dan één gemeente tegelijk treffen…

Lees verder

Politie & Justitie

Slachtoffers en getuigen

Ook slachtoffers of getuigen van een misdrijf krijgen te maken met de strafrechtelijke autoriteiten. Zij moeten bijvoorbeeld een klacht indienen of een…

Lees verder

Hoger beroep

In hoger beroep toetst een andere (hogere) rechter de zaak. Deze rechter kan de eerder veroordeelde veroordelen of vrijspreken, of hem op…

Lees verder

Direct een advocaat nodig

Bel: +31 (0) 85 06 07 502 | E-mai: info@vanleeuwenlawfirm.nl

Previous Story

Rechtbank Rotterdam, 10 augustus 2022 (C/10/601093 / HA ZA 20-722)

Next Story

Pro Deo Amsterdam

Latest from Uncategorized

Pro Deo Amsterdam

MR. BAS A.S. VAN LEEUWEN, advocaat bij VAN LEEUWEN LAW FIRM, biedt laagdrempelige rechtshulp aan op…