Vanaf 25 september 2021 geen coronabeperkingen meer aan toegang tot gerechtsgebouwen

Vanaf aanstaande zaterdag (25 september 2021) worden er geen coronabeperkingen meer gesteld aan de toegang tot gerechtsgebouwen en zittingszalen. De Rechtspraak heft de bestaande beperkingen op als gevolg van de door het kabinet aangekondigde versoepelingen, waaronder het loslaten van de anderhalvemeternorm.

Publiek en pers zijn vanaf zaterdag zonder beperkingen welkom in onze gerechtsgebouwen. Het huidige systeem van aanmelden door belanghebbenden, publiek en pers komt te vervallen. De spatschermen en handdesinfectiepompjes in gebouwen blijven vooralsnog. Datzelfde geldt voor de looproutes. Ook wordt aan bezoekers van een gerechtsgebouw gevraagd om zich te blijven houden aan de basisregels, zoals thuisblijven bij klachten.

De Rechtspraak valt niet onder de door het kabinet genoemde onderdelen (horeca, evenementen, kunst en cultuur) van onze samenleving, waarvoor een coronatoegangsbewijs verplicht is. Het dragen van mondkapjes door bezoekers van gerechtsgebouwen blijft ook vanaf 25 september niet verplicht, maar is wel toegestaan.

Bron:

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Vanaf-25-september-geen-coronabeperkingen-meer-aan-toegang-tot-gerechtsgebouwen.aspx

Previous Story

Rechtbank Den Haag wijst vordering van Zorgkantoor DSW B.V. ad €69.006 af; Zorgverlener hoeft slechts de onderzoekskosten ad €650 te betalen ( C/09/588779 / HA ZA 20-199)

Next Story

VAN LEEUWEN LAW FIRM gaat de Arnhemse zorgorganisatie BAAS ZORG ondersteunen met Integrity Awareness Trainingen.

Latest from News & Insights

Deelnemen via Telehoren

Verdachten kunnen op alle DJI-locaties op afstand worden gehoord in raadkamer of zittingszaal. In verband met beperkte capaciteit

Deelnemen via CMS

U kunt op alle (mobiele) apparaten deelnemen aan een online zitting via Cisco Meeting Server (CMS).