Verbaal geweld in de vorm van dreigen

Verbaal geweld in de vorm van dreigen is een ernstige vorm van emotionele en psychologische mishandeling in een relatie. Het houdt in dat een persoon expliciete of impliciete bedreigingen gebruikt om angst, controle en manipulatie uit te oefenen op zijn of haar partner. Hier zijn enkele voorbeelden van dreigend verbaal geweld:

  1. Fysieke bedreigingen: Dit omvat het dreigen met fysiek geweld, zoals slaan, schoppen, slaan of verwonden. Bijvoorbeeld, het zeggen: “Ik sla je als je niet doet wat ik zeg.”

  2. Dreiging met verlating: Dit houdt in dat wordt gedreigd met het beëindigen van de relatie, het verlaten van het huis of het verbreken van contact als de partner niet gehoorzaamt of doet wat wordt geëist. Bijvoorbeeld, het dreigen met: “Als je dit doet, verlaat ik je.”

  3. Dreiging met schade aan eigendommen: Dit omvat het dreigen met schade aan eigendommen, zoals het vernietigen van persoonlijke bezittingen of huisraad. Bijvoorbeeld, het zeggen: “Als je niet doet wat ik wil, gooi ik je spullen weg.”

  4. Dreiging met openbaarmaking van geheimen: Dit houdt in dat wordt gedreigd met het onthullen van persoonlijke of beschamende informatie over de partner aan anderen, zoals familie, vrienden of collega’s. Bijvoorbeeld, het dreigen met: “Ik zal iedereen vertellen over je geheim als je niet doet wat ik zeg.”

  5. Dreiging met financiële gevolgen: Dit omvat het dreigen met financiële schade, zoals het stopzetten van financiële steun of het afsluiten van toegang tot gezamenlijke middelen. Bijvoorbeeld, het dreigen met: “Ik zal je bankrekening blokkeren als je niet doet wat ik wil.”

Dreigen is een manipulatieve tactiek die bedoeld is om angst en onderwerping bij de partner te creëren. Het is belangrijk op te merken dat dreigen met geweld of schade aan eigendommen niet alleen verbaal geweld is, maar ook strafbaar kan zijn volgens de wet. Als u of iemand die u kent te maken heeft met dreigend verbaal geweld, is het van cruciaal belang om hulp te zoeken en steun te krijgen. Dit kan onder andere professionele hulp van een therapeut, counseling of contact opnemen met lokale hulporganisaties voor huiselijk geweld om advies en bescherming te krijgen.

Previous Story

Kleineren en Belachelijk maken

Next Story

Verbaal geweld in de vorm van beschaamd maken

Latest from Verbaal Geweld in een Relatie