Grensoverschrijdende gegevensdoorgifte

De grensoverschrijdende doorgifte van persoonsgegevens wordt door veel privacy-specialisten en regelgevers als een risicovolle activiteit beschouwd. Het is daarom onderworpen aan strenge eisen op het gebied van privacy en gegevensbescherming.

Bedrijven die betrokken zijn bij de uitwisseling van persoonsgegevens over de grenzen heen moeten vaak strikte beschermingsmaatregelen nemen. VAN LEEUWEN LAW FIRM helpt haar cliënten bij het vinden van de juiste manier om persoonsgegevens door te geven (Bindende bedrijfsvoorschriften, standaardcontractbepalingen, Privacy Shield) en staan hen bij in alle stappen van dit proces.

VAN LEEUWEN LAW FIRM helpt haar cliënten ook bij het beveiligen van hun rechten bij het gebruik van cloud computing-diensten. De verwerking van persoonsgegevens via cloud computing-diensten brengt risico’s met zich mee zoals het verlies van controle over de gegevens en onvoldoende informatie over de verwerking zelf. VAN LEEUWEN LAW FIRM werkt nauw samen met haar cliënten om deze belangrijke risico’s te beheersen en te beperken.

Previous Story

Conformiteit met de gegevensbeschermingswetgeving

Next Story

Marketing en Elektronische Handel

Latest from Informatiebeheer | Gerelateerde Expertises

Privacy op het werk

VAN LEEUWEN LAW FIRM heeft een ruime ervaring op het gebied van HR-gegevensbescherming en vraagstukken inzake…