/

Huwelijkscrisis (of relatiecrisis) tijdens de Tweede Coronagolf

Op dit moment leven wij allemaal in een gekke tijd en zitten wij als samenwoners en gehuwde mensen veel op elkaars lip. Immers, door de nieuwe uitbraken van het Coronavirus en de nieuwe (intelligente) lockdown werken wij in principe thuis, gaan we niet meer naar de sportschool en zijn wij niet meer met vrienden in een gezellig restaurant of kroeg te vinden. Daarentegen zijn we meer thuis dan normaal gesproken, werken we samen met onze partner aan de eettafel en brengen wij 24/7 met elkaar door in één ruimte. Voorgaande brengt met zich mee dat je als partners meer op elkaars lip zit waardoor er logischerwijs veel huwelijken en relaties op de proef worden gesteld.

Zo ook bij Wouter. Wouter is 2 jaar getrouwd met Merel. Samen zijn zij de ouders van de tweeling Job en Mees. Alhoewel Wouter zich verheugde op het full time thuis werken (immers, geen files en weg van het saaie kantoor) is voorgaande hem vies tegen gevallen. Wouter ergert zich mateloos aan Merel, hierdoor ontstaat er dagelijks een ruzie. Daarnaast schreeuwt de tweeling constant om aandacht en tot overmaat van ramp is er de hond Woefdram die de gehele dag hard zit te blaffen. Wouter heeft vorige week donderdag contact met ons opgenomen, hij trekt het niet meer goed thuis en gaf aan ons aan dat hij zijn huwelijk niet meer ziet zitten.

Uiteraard begrijp ik dat de situatie van Wouter enorm lastig voor hem is. Gezien het feit dat zijn huwelijk, voor de coronacrisis, geen scheurtjes vertoonde heb ik hem tips gegeven om te bezien of Wouter geen overhaaste beslissing neemt en zijn huwelijk nog te redden is. De tips die ik aan Wouter heb gegeven deel ik graag met u.

Tip 1 Blijf met elkaar praten

Veel relatietherapeuten zullen het beamen. Goede communicatie is één van de belangrijkste punten voor een goed huwelijk c.q. goede relatie. Voorgaande geldt niet alleen als uw huwelijk of relatie goed verloopt maar ook als uw huwelijk c.q. relatie scheuren vertoont en u bijvoorbeeld bemerkt dat uw gevoel voor de ander minder is geworden. Communiceer met uw partner wat u dwars zit en wat u nodig hebt om hieraan te werken.  Probeer hierbij vanuit uw eigen gevoel te praten, luister naar elkaar en vat samen wat de ander zegt, zo weet u dat u de ander goed hebt begrepen en wat de ander nodig heeft om tot verbetering te komen.

Tip 2 Gun elkaar vrijheid

Ook al zitten we nu in de tijd van een (intelligente) lockdown, voorgaande hoeft niet te betekenen dat u constant op elkaars lip hoeft te zitten. Gun elkaar privé tijd en vrijheid en maak hier afspraken over. Wordt het u allemaal even te veel, pak een boek, ga een blokje om met de hond of volg een online sportklasje. U zult zien dat u daarna weer meer van de ander kunt hebben.

Tip 3 Probeer positief te blijven

Het feit dat u meer op elkaars lip zit hoeft niet te betekenen dat u een vrijbrief hebt om vervelend en negatief tegen elkaar te gaan doen. Uit aan uw partner waar u zich aan irriteert en los het op. Bedenk of uw irritatiepunt een fixe ruzie waard is of dat u wellicht beter even op uw lip kunt bijten. Mijn boodschap is, laat de kleine dingen gaan, probeer positief te blijven denk aan de mooie momenten die u met elkaar hebt beleefd en maak niet overal een punt van.

Tip 4 maak geen ruzie in het bijzijn van de kinderen

Wonen er binnen uw gezin kinderen? Hoe jong of oud ze ook zijn, maak geen ruzie in het bijzijn van de kinderen. Doe uw best om de vrede te bewaren en de situatie zo goed als mogelijk voor de kinderen te houden. Kinderen pakken alles precies op; zo ook de kleinste en grootste ruzies. Voorkom dit dus!  

Tip 5 Blijf sterk

Bedenk dat aan al het negatieve een einde komt, aldus ook aan de (intelligente) lockdown. Maak er in deze tijd het beste van. Probeer elkaar zo af en toe te verrassen, bestel dat lekkere drie gangen diner uit uw favoriete restaurant en maak er thuis een gezellige boel van. Bedenk in ieder geval dat de situatie uiteindelijk weer wordt zoals het was waarbij u naast quality time met uw partner c.q. relatie ook een eigen leven met vrienden, werk, sport etc. hebt.

Contact opnemen

Vertoonde uw relatie c.q. huwelijk al scheuren voor de coronacrisis waardoor u nu naast de coronacrisis ook in een huwelijkscrisis c.q. relatiecrisis zit en ziet u het niet langer zitten om uw huwelijk of relatie voort te zetten en een kans te geven neem dan contact met mij op. Ook in deze tijd kan ik de gevolgen van de relatiebreuk of echtscheiding voor u regelen. Ik ben een ervaren familierechtadvocaat die u kan informeren over uw rechten en plichten en de weg die bewandeld dient te worden om de gevolgen van de breuk zo goed mogelijk te regelen.

Previous Story

Recht op omgang met het kind tijdens de tweede Coronagolf

Next Story

Rechtsbijstandverzekering

Latest from Coronavirus